Hipertónia szimulálása

Intenzív Osztályok

alkalmasság szolgálati hipertóniára

Mint írják, ahhoz, hogy jobban megértsük az immunrendszer rendkívül összetett folyamatait matematikai modellezésre és számítógépes szimulációkra is egyre inkább szükség van. Az immunrendszer finomhangolt egyensúlyt tart fent a saját tolerálása és a nem-saját támadása közt.

a magas vérnyomás betegségének jellemzői

Ha az egyensúly felborul, autoimmun reakció lép fel. Nem véletlen, hogy a as orvosi Nobel-díjat az immun ellenőrzési pont gátló mechanizmusok feltárásáért adták, amely lehetővé tette a rák immunterápiát" — írják. Ugyanakkor, az immunrendszer manipulálása ma még súlyos mellékhatásokkal is jár.

lágy tojás és magas vérnyomás

A kutatások egyik fő iránya annak megértése, hogy miért vannak súlyos autoimmun mellékhatások és hogyan lehetne mérsékelni azokat. A kutatók által fejlesztett MiStImm szimulációs szoftver fő célja az, hogy ebben segítsen.

OTSZ Online - A szimulációs technológia szerepe az anyai morbiditás csökkentésében

A MiStImm ágens alapú modellezési technikával képes szimulálni az adaptív immunválasz egyes elemeit: T-sejteket, B-sejteket, antitesteket, veszély-szignálokat, interleukinokat, saját sejteket, idegen antigéneket. Ezek a komponensek egy dinamikus immun hálózat csúcsait alkotják, amelyben a kapcsolatokat az csúcspárok közti hipertónia szimulálása interakciók reprezentálják.

magas vérnyomás betegség ICB kódja

Az egyik model a "hagyományos" immunmodell, a másik pedig a szerzők által korábban javasolt "One-signal model" számítógépes változata. Az összegzés szerint a szimulációs eredmények magyarázatot adnak a rák immunterápia súlyos, nem várt mellékhatásaira és utat mutatnak hatékonyabb kezelésekhez.

A kutatás eredményeit bemutató publikáció a Theoretical Biology and Medical Modelling című folyóiratban jelent meg májusban.

homoktövis kéreg magas vérnyomás esetén

Lásd még